När man vill må bra är det viktigt att hålla sig i form och att träna, faktum är att det inte bara är viktigt för fysiken att träna utan även för den mentala hälsan, genom att regelbundet komma ut och röra på dig kommer du att må bättre fysiskt och psykiskt. Till exempel är det bra att träna under vintern för att undvika förkylningar och trötthet. Genom att träna regelbundet och kliva upp i tid och på så sätt skapa rutiner kan man få mer energi.

När man kommer igång och börjar träna vill man ofta ha ett resultat snabbt, om man inte märker resultaten snabbt nog kan det hända att man ger upp helt, detta bör man dock inte göra utan istället bör man fokusera på att hitta en träningsform som man tycker är rolig och som dessutom ger resultat för ens kroppstyp. Genom att hitta en träningsform som man tycker att det är roligt att fortsätta med kommer man att uppnå de resultat som man vill ha över tiden. Om du till exempel sover dåligt kan träning faktiskt vara lösningen till detta. Det finns många fördelar som kommer med träning, bland annat bättre sömn, bättre hy och endorfiner som gör dig på bättre humör.

Man behöver inte heller gå till gymmet för att träna, det finns många övningar som du kan göra hemma och därmed finns det inga ursäkter för att inte träna, Många känner sig dock mer motiverade att göra bra ifrån sig när de befinner sig på gymmet och om du är en av dem som behöver lämna ditt hem för att träna vet du sannolikt om det. Träningsformer du kan utföra i ditt eget hem är exempelvis yoga och lättare styrketräning. Om du vill träna men inte gå till gymmet kan du exempelvis löpträna utomhus eller promenera. Det viktiga är att man på ett naturligt sätt får in vardagsmotion i livet. Genom att göra mer sysslor kan du få vardagsmotion. Om du till exempel håller på med ett byggprojekt efter att du har beställt dina varor från Buildor kan detta ge dig precis lika mycket träning som att spendera timmar på gymmet. Faktum är att du kan få mer allsidig träning genom att bygga saker i vissa fall, speciellt om det handlar om projekt som pågår ett längre tag.

Livet handlar om balans, om du till exempel vill gå ned i vikt är det inte bara motionen som är viktig utan även din diet. Du behöver förändra din diet för att uppnå detta mål och träningen hjälper dig därefter på vägen. Ha dock i åtanke att det är viktigt att man regelbundet unnar sig något så att man får motivation till att fortsätta.


Categorised in: Styrketräning