Det har knappast undgått någon att det numera existerar något som i folkmun kallas för superfoods. Det kan handla om frukter eller bär, baljväxter eller nötter. Gemensamt för dem alla är dock att de har en extra koncentration av nyttiga beståndsdelar som våra kroppar behöver och väldigt lite av skadliga delar som våra kroppar gärna kan vara utan.

Hur kan man då använda sig av superfood, eller supermatsom det heter på svenska, i samband med muskeluppbyggnad och träning?

Enkelt sagt, det gäller att se över sin kost och sedan hitta livsmedlen som kan hjälpa just dig framåt.

Under samlingsnamnet supermat nämner wikipedia att supermat egentligen i sin vidaste betydelse handlar om specifika livsmedel som anses vara nyttigare än genomsnittet. För träningsfreaks finns det gott om sådana livsmedel som kan utveckla ens kostvanor och hjälpa en på vägen mot bättre resultat.

Allt från lax till bönor anses vara supermat

Som dem som läst våra andra artiklar på temat har förstått så är bland annat protein en viktig byggsten i kostvanorna hos den som aspirerar på en starkare och mer uthållig kropp. Protein är utan tvekan den viktigaste byggstenen när det kommer till att bygga upp muskelmassa hos individer, oavsett om de är gamla eller unga, män eller kvinnor.

För dem som letar efter livsmedel vilka innehåller en hög andel protein är listan över olika superfoods ett utmärkt ställe att börja på. Fet fisk så som lax anses vara extra nyttigt och omega 3-fettet som fisken innehåller äts ofta som extra kosttillskott. Förutom de nyttiga fetterna så innehåller fisken även en hög andel protein vilket passar människor som vill bygga muskelmassa. Även olika baljväxter finns med. Gröna ärtor och olika sorters bönor är ansedda som väldigt nyttiga livsmedel och har även fördelen att de är väldigt billiga. Ett sunt alternativ till den dyra laxen med andra ord.

Förutom protein finns även en rad andra livsmedel uppradade som hjälper individen att hålla sig vid god hälsa. Något som naturligtvis hjälper till vid träning.