De flesta av oss har träningssvackor när det känns tungt att träna. Ibland känns träningen hur kul som helst och det är lätt att ta sig till gymmet eller ut i löparspåret. Andra gånger känns det kämpigt, nästan som en bestraffning. Det krävs motivation för att komma över träningströskeln, framför allt vid dåligt väder. Här hittar du tips på hur du hittar och behåller träningsmotivationen.

Teknik gör träningen roligare

Den moderna tekniken gör det lättare att förvandla träningspasset till en kul utmaning. Ett aktivitetsarmband är det perfekta träningstillbehöret för den som tränar eller vill komma igång med träningen. Det spelar ingen roll om du tränar flera gånger i veckan eller om du är nybörjare, ett träningsarmband inspirerar dig till att utmana dig själv och ta träningen till nästa nivå. Hos Estore.se finns det flera snygga och prisvärda aktivitetsarmband i sportig design. Ett aktivitetsarmband är utmärkt för vardagsmotionären som vill ha praktiska funktioner som stegräknare, distansmätare, kaloriräknare och pulsklocka. Annan teknik som gör träningen roligare är någon form av musik, exempelvis en härlig Spotifylista i telefonen med ett par sköna hörlurar. Nackdelen med att träna med telefonen är dock att den är ömtålig och kan skadas.

Träna med en kompis

Att träna i grupp eller med en träningskompis är ett mycket bra sätt att hitta motivationen. Många tycker att det är mycket roligare att träna i sällskap och det gör det dessutom svårare att hoppa över ett träningspass.

Köp snygga träningskläder

Nya snygga träningskläder kan göra underverk för motivationen. Om du ser snabb och stark ut kommer du även att känna sig snabb och stark.

Anlita en PT

En personlig tränare kan ge både nybörjare och erfarna motionärer den extra dos motivation som de behöver för att ta träningen till nästa nivå. En PT följer din utveckling och ger dig goda träningsråd.


Categorised in: Styrketräning