Det har sedan urminnes tider, eller i vilket fall sedan träning blev en populär sysselsättning för över hundra år sedan, diskuterats om vilken träningsform som kan anses vara den bästa och mest effektiva. Inom begreppet styrketräning ryms i stort sett alla slags former av träning som du kan tänka dig. Från olika övningar som man kan göra helt själv i hemmet eller utomhus till komplicerade kurser där grupper utför repetitioner till musik och takt. Det finns dessutom lika många komplicerade tillbehör och hjälpmedel när det kommer till träning som det finns upplägg. Alla lovar det samma, en vältränad kropp, och alla har sina egna förespråkare. Sanningen är att de allra flesta även har rätt. Träning är ingen konstform som bara har ett svar utan faktum är att alla de träningsformer där en person utför ett antal rörelser under belastning kommer att ge resultat över tid. Det är alltså inte en fråga om huruvida träningsformerna hjälper eller inte. Frågorna som man behöver ställa sig som nybörjare är då snarare vilken form av träning som är mest effektiv samt vilken form av träning som dessutom är roligast. Vilken som är roligast är personligt, vilken form av träning som är den mest effektiva för att bygga muskler är det inte. Styrketräning med vikter är något som passar alla och dessutom det som ger bäst resultat.

Ren styrketräning det effektivaste sättet att bygga styrka

Ingen annan form av träning kan ge samma resultat som klassisk styrketräning med fria vikter. Anledningen till detta är först och främst att det är den enklaste formen utav träning, det är den formen som hängt med längst och därmed haft längst tid på sig att utvecklas samt det är den formen av träning som utsätter din kropp för de största påfrestningarna. Det finns dock ännu ett par anledningar till att träningsformen är den mest effektiva för de flesta när det kommer till att bygga muskelmassa.

Styrketräning med fria vikter är något som är väldigt lättillgängligt. Oavsett var på jorden man befinner sig är det nästan löjligt enkelt att finna ett gym där man kan träna. Gör man mot förmodan inte det så kan man alltid använda det man har till hands för att utföra sina övningar. Detta är något som gör att alla som håller på med styrketräning med fria vikter har möjlighet till kontinuerlig träning vilket ger träningsformen en stor fördel gentemot andra. Dessutom är formen enkel att förstå, man behöver inte speciellt mycket träning för att komma igång och efter bara något pass med en tränare så är man redo att träna självständigt. Träningsformen är individuell och går bra att passa ihop med varje individs personliga schema och behov. Dessutom är valfriheten inom träningsformen enorm och inbjuder därigenom till väldigt mycket skoj.


Categorised in: Styrketräning