Det finns idag hundratals olika hjälpmedel för den som vill träna upp sin kondition och då har vi inte ens berättat om hur många olika sorters skor en hobbylöpare har att välja på. Det finns dock ett hjälpmedel som kan visa sig oumbärligt för de allra flesta och det är den klassiska pulsklockan.

Det är nämligen så att en Pulsklocka förutom att visa hur hög eller låg din puls är, även hjälper dig att hålla det perfekta tempot genom löprundan.

Den perfekta pulsen underlättar träningen

Konditionsträning handlar i grunden om att gå på gränsen till det man klarar av utan att gå över den. Någon som tar i för lite kommer inte att utvecklas och någon som tar i för mycket kommer snabbt att mötas av mjölksyra vilket gör att man inte kan träna lika länge som man hade velat. Till hjälp för att undvika bägge scenarion tar man enklast en helt vanlig pulsklocka. Med den mäter man sin maxpuls och vilopuls. Sedan lägger man sig mittemellan och får då automatiskt ett tempo att hålla som varken kommer vara för enkelt eller för tungt. Det fina med det enkla tricket är att det anpassas automatiskt efter dina egna förutsättningar.


Categorised in: Konditionsträning