Många som börjar med någon form av träning gör det i hopp om att komma i bättre form. Det kan både handla om att orka mer och att helt enkelt se bättre ut. Det är ingen hemlighet att ett hälsosamt utseende premieras i vårt samhälle och det är kanske den enklaste förändringen man som individ kan göra för att börja trivas bättre med sig själv och sitt egna liv.

Många börjar dock i fel ända när de skall sätta igång. De köper ett gymkort inför det nya året och de kastar sig över någon ny diet för att med en kombination av de båda nå ett snabbt resultat. Vad de ofta missar är att det inte är någon hälsosam kombination och att det i slutändan oftast leder till att de flesta redan i februari kastar in handduken.

Se över kaloriintaget och kostuppbyggnaden först

Innan man slänger sig över gymkort och löparspår så är den enklaste förberedelsen man kan göra att se över sina kostvanor. De skall inte bytas ut mot någon diet som inte kan hållas utan istället skall kaloriintaget ses över och eventuellt skruvas ned. Viktigt är även att alla kostens vitala byggstenar finns med.