Padel är den nya innesporten i Sverige och man ser och läser om padel dagligen. Samtidigt byggs det padelhallar i landets alla hörn och kanter och efterfrågan på tider är enorm. Är du en av de många som under de senaste åren blivit besatt av att spela padel? Då har du förmodligen skaffat all utrustning du behöver för att spela, bland annat ett rack som gör att du ska kunna glänsa med snygga slag på banan. Men är det rätt rack för dig? Läs vidare för att få en större inblick i vad skillnaden är på olika padelracket.

Vad ska man tänka på när man köper ett padelracket?

Det finns en hel del faktorer som man bör ha i åtanke innan man gör slag i saken och köper eller beställer sitt padelracket. Det finns nämligen en mängd olika racket med olika egenskaper. Så vill du köpa ett padelracket som passar som handen i handsken så gäller det att kolla upp vilka egenskaper man eftersträvar och vad de olika racken tillhandahåller. Nedan kommer lite information som kan hjälpa dig i ditt köpbeslut.

Racketens form

Padelracken har olika form och de inverkar stort på träffytan av bollen. Här kommer lite info om vad de olika formerna har för egenskaper:

Runt rack Ett runt rack är ofta ett bra nybörjarrack då det är ganska enkelt att hantera. Ett runt rack passar ofta bra till spelare som spelar padel med en lite mer defensiv spelstil och ett sådant rack är i allmänhet relativt lättspelat.

Droppformat rack Ett rack som har formen av en droppe är ofta bra för spelare som spelar både aggressivt och defensivt. Det vill säga, om du tycker om att spela ett mer varierande spel så kan ett droppformat rack vara det du ska ha.

Diamantformat rack Ett rack som är diamantformat kan vara lite svårare att spela med, men kan å andra sidan om man behärskar det bra göra att man får mer slagkraft under spelet. Har du en aggressiv spelstil och ofta tar dig fram på nät så kan du överväga ett diamantformat rack.

Som man kan se finns det stora skillnader i både kontroll, kraft och hantering av de olika racken. Det är därför viktigt att man väljer ett rack som passar både den spelnivå man har, men även den typ av spelstil man använder. Med andra ord kan det göra susen för ditt spel om du byter till ett rack som är mer anpassat för dig och ditt spel.


Categorised in: Styrketräning