Ofta ser man dem, de pinnsmala modellerna med en hantel i ena handen och en broccolikrona i den andra. Alltid förespråkas en ny diet som kommer att ge den som följer den fantastiska resultat. Problemet är bara att det inte finns någon diet i den meningen som går att kombinera med träning på ett bra och effektivt sätt. En kropp som tränar hårt måste nämligen kunna förbränna energi i en mängd som inte finns där om energiintaget genom någon slags diet har minskats.

En balanserad kost är nyckeln till bästa resultat

Egentligen behöver man inte göra temat kost så fruktansvärt komplicerat. Det man som styrkelyftare eller löpare måste förstå är att, oavsett vilka individuella mål man har satt upp, så  måste man snarare äta mer och inte mindre när man tränar hårt. Det här är något som elitidrottare vetat länge och det är verkligen långt ifrån någon hemlighet men ändå så begår människor samma fel gång på gång. De tror att hård träning och en strikt diet passar ihop. Nyckeln till bästa resultat är den balanserade kosten.

En diet i form utav välbalanserade delar är vital för muskeluppbyggnaden

Egentligen måste man inte göra det svårare än vad livsmedelsverket alltid predikat, att tallriksmodellen är det bästa sättet att äta på. Även för någon som tränar hårt är tallriksmodellen att föredra. På så sätt får man i sig rätt andelar av kolhydrater, protein och vitaminer. Detta helt utan att krångla till det. Då traditionella dieter ofta innebär att man ska avstå från något specifikt för att på så sätt snabbare minska i vikt så passar de inte i sammanhang med träning. Kroppen behöver alla olika byggstenar för att må bra och utvecklas och genom något så enkelt som tallriksmodellen når man det.