Att träna som vegetarian kan ibland vara väldigt krångligt. Om man gör det på den nivån att man vill se kraftiga resultat vill säga. Det som gör det knepigt är att det utan tillgång till kött eller fisk blir väldigt mycket svårare att få i sig allt det protein som kroppen behöver för att kunna bygga muskler.

Det man då måste göra är att titta på andra proteinrika källor från växtriket för att kompensera bortfallet av det animaliska proteinet. Äter man mjölk och äggprodukter blir det genast mycket lättare. Då kan man kompensera kött- och fiskbortfallet med en normal proteindryck. Äter man dock varken ägg eller dricker mjölk så blir det knepigare då det mesta av proteinet i de proteindrycker som finns på marknaden är så kallat vasle-protein och är att betrakta som animaliskt.

Många växter innehåller en hög andel protein

Precis som Svd skriver så finns det många bra vegetariska proteinkällor att tillgå. Baljväxter är kanske det som man tänker på allra först. Gröna ärtor och kikärtor är växtprodukter som har en hög andel protein i sig. Förutom baljväxter är det framför allt nötter som får ersätta kött och fisk.